Glöm inte att tanka!

Även om bensinen är snuskigt dyr nu så tror jag ändå att många av oss ändå åker till bensinstationen. Vi svär en ramsa och ventilerar lite frustration. Men, vi behöver det där bränslet så vi fyller muttrande på tanken kör vidare.

Jag är på en av hjärtats bensinstationer just nu. Den ligger i Barcelona och innebär att dela lägenhet med min son och hans familj. Härligt att få vara med barnbarnen på en liten semesterresa. Det ger mig energi! Jag suger i mig livskraft från dessa små krabater.

Tänker då på en av mina bästa vänner. Han skulle bli helt dränerad av det som fyller mig. Barn är det värsta han vet. Det skulle aldrig falla honom in att ens närma sig ungar. Han blir trött och irriterad av bara tanken.

Den stollen tankar energi genom att sitta på en spinning-cykel och plåga sig själv till vansinne. Något som skulle totalt förstöra både mitt inre och mitt yttre.

Det viktiga är inte hur vi tankar utan ATT vi gör det. Jag har egentligen massor att göra just nu med jobb och andra åtaganden. Men tankar jag inte får jag soppatorsk.

Det är när vi har som mest att göra som vi behöver hitta snabbstationerna där vi mitt i allt ändå fyller på. Vänta inte och skjut upp. Hela motorn kan skära. Kontinuerlig påfyllning är nödvändigt. Sen kan vi göra en större rundsmörjning av systemet när vi verkligen vilar. Men det kan och får aldrig ersätta att vi ständigt slänger ett öga på bränslemätaren så att inte motorn stannar av mitt i en tunnel.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Masterclass i bemötande.

Alla har vi blivit utsatta för ett bemötande som gör att vi får dålig smak i munnen.Vi har bara en chans att ge ett första