Familj.

”FAMILJ” är ett laddat ord. Det kan vara något av det vackraste som finns. Människor som älskar varandra, stöttar varandra och vill varandra väl – en trygghet i livet.

Det kan också vara något av det smärtsammaste som finns. Inget påverkar oss mer än när vår ursprungsfamilj inte har ovanstående ingredienser.

Det vackraste som finns enligt mig är när en människa har lyckats skapa en familj omkring sig fylld av kärlek, support och ömsesidig omsorg. Att sörja förlorade relationer, reparera trasiga familjeband eller att klippa av infekterade kontakter, DET gör oss starkare. En fungerande familj eller nätverk kommer inte serverat på fat. Det kräver arbete. Det är väldigt få förunnat att födas in i en fungerande familj. Ändå har vi detta som någon slags norm som majoriteten människor mår dålig av att inte kunna leva upp till. Normen torde väl vara att vi eftersträvar att skapa oss den familj vi behöver. Det styrker både vår egen självkänsla och dem som får förmånen att vara del av våra liv – de som får vara vår FAMILJ.

Ha en go dag alla goa!

Ulf

Du kanske också gillar

Låt mig bara få VARA!

Tala inte om för mig vad jag behöver göra när jag inte mår bra. Jag behöver ingen ”att göra lista” – jag behöver bara få