Du har det där lilla extra som gör att människor uppskattar dig!!!

Vet du om att det är så?! Det finns saker hos dig som gör att andra tycker om dig. Håller du med? Var nu inte så där blygsam och slav under nån jäkla jantelag, utan bejaka att det faktiskt är så.

Ta en minut och fundera på vad det där lilla extra är som gör att människor tycker om dig. Kan du sätta ord på det?

Med jämna mellanrum gör jag detta, jag sätter ord på mina positiva sidor. Varför då?
När jag kan identifiera dessa sidor hos mig själv och sätta ord på dem så blir jag ännu tryggare i att bejaka dessa karaktärsdrag hos mig själv. När jag är trygg i vem jag är blir jag mer säker och konfident när jag rör mig bland andra människor.

Många av oss är så vana att lägga fokus på det som vi inte är nöjda med hos oss själva. Det är tankemönster som vi aktivt behöver bryta. Negativa tankar om oss själva leder till osäkerhet och bryter ner självkänsla och självförtroende.

När vi lär oss att se det goda i oss själva blir vi också bättre på att se det goda i andra människor.

Det är lättare att ge uppmuntran åt andra människor än det är att vara hejarklack åt oss själva. När jag var driven av en negativ självbild så tyckte jag att det var mycket svårt att sätta ord på mina goda sidor. Om någon skulle ha bett mig att göra det hade jag fått mental förstoppning. Hade någon däremot bett mig att sätta ord på mina tillkortakommanden och svagheter, då hade jag fått en mun-diarré utan dess like.

Den negativa trenden i hur vi behandlar oss själva dåligt är tyvärr väldigt vanlig. Att vända den trenden är inget som sker med automatik. Det kräver att vi medvetet arbetar med att granska vad och hur vi tänker om oss själva.
Ett första steg är att ta en stund och faktiskt sätta ord på hur underbara vi är. Varför inte skriva ned det? Och när du har identifierat en eller två fantastiska karaktärsdrag hos dig själv, meditera en stund över det hela. Hur påverkar dessa sidor hos dig själv hur du känner och tänker om dig själv? Hur reagerar andra på att du har detta positiva? Hur kan du utveckla dessa sidor och låta dem sitta i framsätet och de negativa sidorna få hamna i baksätet?

Vad är det där lilla extra som gör att människor uppskattar dig?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar