Du duger!

Jag älskar dig precis som du är! Finns det något vackrare att höra? Det är lättare sagt än gjort att ta emot dessa ord.

Det ska levas upp till ideal. Hela tiden ska det göras förbättringar. Vi har alla dessa borden och måsten som hänger över oss och som jag tror ibland hindrar oss från att älska oss själva.

Riktig kärlek måste väl vara att ha en grundinställning att jag älskar dig som du är och att samtidigt ge stöd åt en individ att möta sina realistiska mål till att göra de förändringar han eller hon vill.

Att känna att jag inte duger som människa tär på självkänslan otroligt mycket. Det är så vanligt att jag hör personer berätta om att de har ett grundantagande om sig själva att de inte håller måttet. Livet blir väldigt jobbigt och stressigt om vi lever under förbannelsen av att inte vara bra nog.

Varje individ behöver själv äga sin egen vilja till att skapa förändringar. Känslan av att inte duga förlamar och hämmar sunda förändringsprocesser. Vi har det som vi behöver inom oss för att nå våra mål. Det gäller att lägga en god grund av självkänsla som vi kan luta oss mot när vi försöker att komma framåt.

Avsluta den här veckan med att titta på allt det du är bra på. Titta tillbaka på saker som du har lyckats med i livet och ge dig en stor klapp på ryggen. Du duger. Du är fantastisk på mycket. En bra insikt mitt i veckan istället för att grunna på det som är negativt.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Familj.

”FAMILJ” är ett laddat ord. Det kan vara något av det vackraste som finns. Människor som älskar varandra, stöttar varandra och vill varandra väl –