Det finns en hjälte inom dig!

Jag satt i bilen i lördags- På radion började de spela Mariah Careys sång Hero. Det fick mig att börja tänka på alla fantastiska hjältar som jag träffar när jag är ute och föreläser och handleder.

Här finns en diskrepans! Det är många av dessa hjältar som pratar med mig. Ofta får jag höra självkritik. Tankar som inte alls verkar stämma med verkligheten. Här är fantastiska människor som betyder massor för andra. De är fantastiska på sina arbeten. De sprider glädje bland kollegor och de är på hemmafronten fantastiska föräldrar. Men…mot sig själva är de inte snälla.

När jag får höra att den empati, värme och kärlek som de visar mot andra, den är de inte lika generösa med mot sig själva.

Jag vill börja den här veckan med att sätta strålkastarljuset på alla hjältar. Jag kan bara göra det utifrån. Kanske det sår ett frö som resulterar i att ni som läser det här börjar tänka tankar som handlar om att bejaka hjälten/hjältinnan inom er själva.

Du och jag, vi är hjältar. Vi ger av oss själva till människor vi möter. Vi älskar våra barn, våra partners/vänner och vi brinner för att skapa harmoni i andra människor. Vi har värderingen att alla människor har lika värde och vi vill att alla människor ska känna sig älskade. Vi vill andra väl!

Mariah Carey sjunger: ”Titta inom dig och var stark och du kommer att inse sanningen – att det bor en hjälte inom dig!”

När vi bejakar hjälten inom oss själva får vi näring till att älska andra ännu mer och på så sätt kunna locka fram det bästa hos dem vi möter.

Ta en minut och tänk:

”Jag är en hjälte!”

”Jag är en fantastisk medmänniska!”

”Jag är en underbar förälder!”

”Jag vill människorna i mitt liv väl!”

”Jag är en hjälte!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.