Att inte låta det ta skruv!

The är fullt förväntat och normalt att vi har kortare stubin i dessa dagar. Oavsett hur vi reagerar när vi är under stress är det viktigt att vi skapar utrymme för detta.

Pandemin påverkar oss på så många sätt och nivåer. Att det är mer spänt i och omkring oss är ett faktum.

Små incidenter kan få oss att gå igång. Allt från irritation och ilska, känslor av förtvivlan och hopplöshet, oro och ångest till nedstämdhet.

I lördags hände något som vanligtvis inte skulle rört mig i ryggen. Jag hade bokat tid hos frisören klockan 13. När jag kom dit 10 minuter innan dök mannen upp som had bokat tid 11.30. Frisören tog honom och bad mig att vänta en timme.

Spanien i ett nötskal. Vanligtvis inget som bekymrar mig, men med min stressnivå blev det för mycket. Jag tackade för mig och gick ut.

Jag var förbannad och en våg av negativ energi kom över mig. För mig är den bästa medicinen motion. Jag satte i hörlurarna och drog iväg på en 11 km power walk.
Det fungerar för mig. Fysisk aktivitet är fantastiskt.

När jag kom hem var jag fortfarande upprörd. På en sån liten skitsak!

Steg två: Jag tog ett stort papper och satte mig vid matbordet och skrev ner saker och personer som jag är tacksam för i livet. Med en kort motivation varför. Fantastisk liten övning. Den uppmuntrar mig att tänka konstruktiva tankar.

Steg tre: Jag lyfte luren och ringde en av personerna på min lista. Talade om för henne varför jag har höga tankar om henne. Det visade sig att hon hade en tung dag och mitt samtal betydde massor för henne. Detta blev ett stort lyft även för mig.

Jag skriver detta för att uppmuntra dig:
Ett: Det är normalt att vi reagerar på små skitsaker när vi är stressade.
Två: Det är viktigt att vi har funderat ut strategier som funkar innan det händer.
Tre: Vi behöver varandra.

Hur ser dina strategier ut? Vad fungerar för dig?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

 

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.