Vem finns i ditt liv?

När livet gör ont behöver vi någon att luta oss emot. Medmänniskor som tillåter oss att vara i kris. Personer som inte blir hotade av irrationell ilska, nedstämdhet eller ångest.

Kvalitetspersoner som inte försöker att tvinga oss att vara där vi inte är. Tillåtande attityder som säger: Det är OK att inte må bra.

Att vara förberedd för livskriser är att ge näring till våra goda relationer innan krisen är ett faktum.

Du skördar det du sår i dina vänskaper och kontakter. Har du investerat i andra människor genom att vilja andra väl, visa uppskattning och vara en god vän? Då har du mycket igen när livet inte går som förväntat.

Ta en stund idag och tänk efter vem som finns i ditt liv. Hur kan du visa dessa personer uppskattning? Hur kan du bromsa upp så här mitt i veckan och göra något som styrker dina vänskaper? Det behövs så lite: Ett sms, ett facebookmeddelande, ett roligt kort med vanlig post, ett telefonsamtal, något nybakat, en blomma.

Varför? På engelska säger vi ”Just because….” Det behövs ingen speciell anledning till att tala om för någon att de faktiskt är värdefulla i våra nätverk.

Ha en go dag alla goa!

Ulf

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.