Håll ut!

Har du tänkt på att det som du har investerat i livet genom att tillåta dig att må dåligt har gjort dig till en vackrare, starkare och mer empatisk människa?

När vi tar till vara på livets normala kriser och dalgångar, tillåter oss själva att vara arga, ledsna, apatiska eller inget känna alls…då har vi ju något konkret att bearbeta och lära oss av.

Spring inte ifrån dina krisreaktioner. Det är en del av livets gödning. Och gödsel lutkar skit och är inget trevligt, vi dras inte till åkrar som duschats med grispink, det stinker. Men utan denna näring så blir det inga härliga skördar.

Jag tänker tillbaka på många kriser i livet och hur ont det har gjort när livet gått sönder, men så tänker jag samtidigt på hur jag har utvecklats genom dessa. Då blir smärtan värd något.

Jag tänker också på de gånger jag mått dåligt och någon säger något liknande till det jag skrivit här – och hur jag velat trycka upp deras ord någonstans där solen inte skiner. Men det är också en del av resan. När livet suger är vi inte mottagliga alla gånger och det är helt OK

Krisreaktioner gör ont. Ja, så är det. Håll ut. Det varar inte för evigt. En livskris är inte kronisk även om det kan kännas så.

Livskraften kommer tillbaka och så även din förmåga att bearbeta krisen.

Njut idag av att vara människa – inget annat. Vi är inte Stålkvinnor och Stålmän – bara människor med livets begränsningar. Och vackra är vi – eller hur!!!!???!!

Ha en go dag alla goa!

Ulf

Du kanske också gillar

Skitprat!

Alla visste att han söp! Han gjorde det snyggt, han var inget fyllo. Men omgivningen var av den åsikten att det blev lite för mycket.