Aldrig har väl det blivit tydligare hur viktigt det är med påfyllning än under denna pandemi.

jag talar inte om positivt tänkande och jag talar inte om att gå in i förnekelse. Det är viktigt att vi håller oss á jour med läget och att vi inte låtsas som att det inte är allvar.

Vi behöver balans.

Jag har valt att ha nyhetsfria dagar. När jag inte läser på nätet eller sätter på TV och radio. Det är så skönt och befriande att inte hela tiden bli fylld med information som ökar stressen.

När det gäller nyheter blir det också viktigt vilka nyheter jag fyller mig med. Nyhetsmedia som med sina rubriker vill ge näring till människors rädslor eller göra sensation av tragedier är för mig destruktiva krafter. Jag tror att kvällstidningarna gjort mer skada än nytta under den här pandemin. För att inte tala om hur människor skriver i kommentarsfälten på dessa s.k. nyhetsmediers Facebook sidor. Ja, jag har varit där och gluttat och det är fruktansvärt destruktiva krafter som härjar där. För övrigt finns det något inom mig som reagerar när en nyhetsmedia so anser sig vara seriös skriver om världsnyheter, pandemin, Wahlgren-klanens dysfunktioner och hur vi bäst får orgasm på samma sida.

Var får jag information och var kommer den från. Källgranskning och vad avsändaren har för agenda, behovet av detta har blivit väldigt påtaglig för mig under denna pandemin. Vi har ett ansvar att hålla oss informerade, men även ett ansvar att se var informationen kommer från.

Jag har en plats 10 minuters promenad från min bostad. Där ligger jag på en klippa, lyssnar på vågorna och tittar upp på molnens dansande på himlen. Ibland sätter jag mig i favoritfåtöljen och lyssnar på Acapella sång och bara är. Jag älskar Golden Girls (Pantertanter), skrattet har rungat många gånger när jag hör deras sarkastiska kommentarer och snuskiga skämt. Ett videosamtal med barnbarnet i Denver är den absolut bästa påfyllningen.

Det är fullt förväntat och normalt att vi blir trötta, oroliga, får kort stubin och/eller blir nedstämda av Coronas framfart.

Vi kan i stor utsträckning påverka hur vi mår genom att ha koll på med vad vi fyller sinnet med. Det är bara vi själva som har koll på vad som fungerar för oss. Gör det som fungerar för dig. Men var inte rädd för att prova något nytt.

En vän till mig brinner för sin yoga. Han övertygade mig att testa ett yogapass med honom via Zoom. Han är så seriös i sitt utövande och totalt fokuserad. Han var i sin egen lilla värld i sitt vardagsrum. Och där låg jag som en säl på min yogamatta i mitt sovrum och försökte böja mig som en fällkniv. Han var i trans och jag skrattade så tårarna strömmade. Vi insåg att yoga nog inte var min grej. Friskt vågat hälften vunnet.

Fyll på! Men gör det på ditt sätt. Fyll på med det som gör att du mår bra. Inte med sånt som upprör.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman