Det känns viktigt att lägga tyngdpunkten på vårt värde som människor idag.

Jag vet inte om du också har tänkt samma sak som jag. I skuggan av denna fruktansvärda pandemi, pratar vi om siffror. Om antalet döda. Om människor är i riskgrupper eller inte.

Finns det en risk att i blivit dövade och fått en tilltufsad människosyn. Nästan 1,4 miljoner människor har dött i Corona. Detta är individer som vi måste påminna varandra om inte är siffror och statistik.

Vi får inte hamna i läget då vi rycker på axlarna eller tillåter detta att rucka på en av de vackraste och icke-förhandlingsbara värderingar som finns:

Alla människors lika värde!

Ja vi är överväldigade just nu! Vi har svårt att ta in mer negativ information.

Ett bra sätt att motverka detta är att istället för att ta in, vara utgivande. Att uttrycka till andra hur mycket vi värderar dem.
Jag gör det kontinuerligt med mina nära och kära. Alla mina vänner hör regelbundet att jag värderar deras vänskap och vilka de är som människor. Använd sociala medier och andra kanaler för att sprida detta budskap. Det är ett bra vaccin mot att bli likgiltig och trött i dessa utmanande tider.

Jag kommer alltid att slå på trumman om människors lika värde och vårt gemensamma ansvar att få varandra att känna oss högt värderade.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Du vet väl om att du är värdefull!