För många människor är den här tiden på året tuff. Depression och psykisk ohälsa ökar under de mörka och gråa månaderna. Regnet och de dystra skyarna påverkar vårt välmående.

I år har vi ytterligare en stor utmaning, den globala pandemins som vi alla försöker att förhålla oss till. En extra stressfaktor som särskilt för dem som vanligen har det jobbigt på hösten gör det ännu tyngre.

Så vad innebär höstmörkret och Corona för oss?

De av oss som är kapabla. Vi behöver lägga extra energi på att vara solstrålar för vår omgivning.

Vi behöver vara mer generösa än någonsin när det kommer till att de i våra nätverk känner omsorg och känner sig sedda.

Lyft luren och slå en signal. Skicka ett meddelande via sociala medier eller e-post. Varför inte ett kort med vanliga posten? Blommografera! Gör saker som får människor att känna omsorg och att någon bryr sig.

Är du som jag och ibland kommer att tänka på någon och undrar hur de har det? Stanna inte vid tanken. Ta det extra steget och kontakta dem. Det kan betyda massor!

Vi är i en tid då ansvaret ligger på oss som inte känner oss deppiga och nere att ta initiativ gentemot de som inte riktigt orkar med.

Lägg amatörpsykolog-attityden på hyllan och låt bara människor veta att du tänker på dem. Vi behöver alla solglimtar i mörkret.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

 

Hösten är här!