Min fantastiske bror satte ihop ett träningsprogram som han kör med mig via Skype varje morgon. Helt fantastisk idé. Han i Sverige och jag i Spanien.

Jag berättade detta för en god vän som gick igång direkt. Hon har en pappa som bor på ett äldreboende. Hon skred till verket och satte ihop ett program som han kan göra tillsammans med henne med sin rullator som redskap. De hade skrattat gott tillsammans.

Deras dagliga kontakt handlar nu inte bara om situationen vi befinner oss i. De kan koppla bort och göra något helt annat.

En vän till mig i USA har sin mamma på ett äldreboende. Han sätter sig vid sitt piano varje dag, kopplar upp sig på Skype och ackompanjerar sin 90-åriga mamma när hon sjunger.

Berätta gärna i kommentarsfältet om du har något liknande som skapar närhet mitt i isolering.

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman