Efter en kombinerad jobb- och semesterresa till underbara Sydafrika är jag nu tillbaka i sadeln.

Det kändes konstigt att inte blogga. Detta var mitt första långa uppehåll på de 14 år som jag varit igång som skribent.

Det nya året är alltid fullt av förväntningar. Jag har en nyhet som ni kanske märker och det är en ny hemsida. Jag tänker inte slå på trumman så hårt för den riktigt ännu eftersom den har en hel del tekniska problem. Vill därmed säga att det bästa sättet att kontakta mig är via e-post: ulf@ulflidmantraining.com eftersom webfirman inte lyckats få den mest grundläggande funktionen på sidan att fugera; kontaktformuläret.

Jag tänkte börja året med en liten solskenshistoria. En av mina medarbetare mötte mig i Kapstaden. Han såg ut som sju svåra år. Huvudet hängde och hela han andades misslyckande. Mycket riktigt här är en fantastisk man som har varit ren från metamfetaminer i 9 år nu hade han tagit återfall. Jag kände hur själva märgen av hans självkänsla och självförtroende var helt urholkad.

När jag såg honom rusade jag fram till honom och gav honom en bamsekram och utbrast: FANTASTISKT!

Han och de som var omkring honom såg förvirrade ut och han frågade: ”Vad är det som är fantastiskt? Ser du inte att jag har åkt dit och att jag är ett enda stort misslyckande!”

”Nej,” svarade jag: ”Det jag ser är en fantastisk man som höll sig ren i 9 år. Vilken prestation! Berätta! Vad var det som gjorde att du höll dig ren så länge?”

Han tittade på mig under luggen och viskade: ”Triathlon…”

”Precis!” instämde jag. ”Du vet ju vad det är som fungerar för dig! När ska du börja träna för nästa tävling? Nu min vän ligger fokus på 9 års framgång, inte på ett par återfall som du tagit!”

Han log osäkert. Det gjorde omgivningen också. Då beslöt jag mig för att göra en markering eller en milstolpe. Jag tog med mig allihop till ”Mugg and Bean” – ett sånt där fantastiskt ställe där man kan beställa in gudomliga bakverk. Alla fick beställa en tårtbit och sedan firade vi 9 år av framgång.

Mitt under fikat frågade jag min underbare medarbetare vilket stöd han behöver från sina kollegor och vänner för att kunna vinna nästa triathlon. Det blev en helt underbar stämning kring borden när han bad sitt nätverk om det stöd han själv satte orden på.

Ryggraden var lite rätare på den fine killen när han säger:

”Nu vet jag att det blir ett Gott Nytt 2019!”

Ska vi lägga fokus på våra misslyckanden eller på våra framgångar?

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Gott Nytt År!