Idag var jag tvungen att ringa till svenska skatteverket i ett ärende. Handläggaren som jag pratade med var så otroligt trevlig och tillmötesgående. Jag blev glad ända in i själen.

Förra veckan behövde jag ha hjälp med lite kontaktuppgifter från Arbetsförmedlingen och kontaktade deras huvudkontor. Den unge mannen gav mig allt jag behövde och gick den extra milen och frågade om jag inte behövde mer information som han trodde kunde hjälpa mig. Jag blev så tagen av honom att jag skickade en Interflorabukett och tackade honom.

Vi som har lite extra veck här och där kan tycka att det är jobbigt att handla kläder. En ung man som jobbar på JC i Gallerian i Stockholm vet hur man bemöter människor. Ett leende och ett sätt att behandla den korpulente farbrorn som var bedårande gjorde att jag köpte tre par byxor istället för ett. Jag bad om hans mailadress och skickade ett presentkort till honom på Zara. Tänkte att han måste vara evinnerligt trött på JCs kläder när han jobbar där.

En ung man som sitter i informationen för SL på centralen i Stockholm var så villig att förklara hur jag skulle ta mig till ett ställe i Fittja. Inte nog med att han sa vilket färdmedel jag skulle använda. Han ritade en karta hur jag skulle gå från hållplatsen till dit jag skulle.

Härligt bemötande och goa människor! Det gör att hela dagen blir go! Så vill jag ha det!
Jag är den som säger ifrån när någon beter sig illa och visar att de hatar både människor och sitt jobb. Utöver det är det dock viktigt att även ge ros och beröm. Jag skriver ofta mail till chefer och berömmer deras personal. Och om någon är serviceinriktad så låter jag dem veta detta med besked.

Jag tror om vi som vill ha goa människor och gott bemötande bemödar oss mer med att berömma och använda våra pompoms än att snörpa och klaga att vi får den atmosfär som vi vill ha och som vi trivs med.

När pussade du en spärrvakt på pannan sist eller talade om för fiskhandlaren att ingen filéar som han!

Ha en go dag alla goa!

Ulf Lidman

Trevligt bemötande lyfter hela dagen